Webbutveckling är den kodning och design som gör det möjligt för webbplatser, programvaror och appar att fungera korrekt. Det omfattar både tekniska element som kodning och mer kreativa aspekter som design, användarupplevelse (UX) och informationsarkitektur.

Väveutvecklare i front-end och back-end använder olika språk för att skapa de funktionella, estetiskt inriktade webbplatser som vi älskar att besöka. Front-end webbutvecklare arbetar på klientsidan av processen och utformar och kodar webbplatsen i HTML och CSS. De använder dessa språk för att skapa interaktiva sidor och för att optimera dem för responsiv design så att de ser bra ut på alla enheter.

Back-end webbutvecklare bygger tekniken som driver webbplatsen, från servern till programmet och databasen. Dessa program håller data organiserade och ordnade, så att webbutvecklaren kan få tillgång till dem när de behöver det. De använder en mängd olika språk, bland annat PHP, Java och Ruby, för att se till att servern, programmet och databasen fungerar smidigt tillsammans.

Fältet för webbutveckling förväntas växa med 23 procent fram till 2021, enligt Bureau of Labor Statistics (BLS). Denna jobbtillväxt innebär att det är ett växande karriäralternativ för dem som är intresserade av att kombinera en kombination av tekniska och kreativa färdigheter.

Freelance- och deltidsjobb är vanliga för webbutvecklare, så du kan få en flexibel karriär som passar din livsstil. Det är också ett utmärkt val om du vill arbeta självständigt eller vara din egen chef.  Starka samhällsband är en annan bonus med att arbeta inom denna karriärväg. Webbutvecklare tenderar att vara en sammansvetsad grupp, och det är inte ovanligt att de hjälper varandra.

Väveapplikationsutveckling – De tre stegen i utvecklingen av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling är processen att skapa webbaserade applikationer som ger användarna en skräddarsydd upplevelse. Dessa applikationer används ofta för bankverksamhet, e-handel, utbildning, hälsovård med mera.

Steg 1: Design

Design av webbapplikationer börjar med en tydlig förståelse för användargränssnittet (UI) och användarupplevelsen (UX). Detta inkluderar forskning om det problem du försöker lösa, vem din målgrupp är och vad du vill åstadkomma. Detta steg omfattar också att definiera applikationens funktionalitet och välja rätt teknik för den. Om din applikation till exempel ska hantera användardata behöver du en databas som kan lagra informationen säkert och enkelt komma åt den senare.

Steg 2: Marknadsundersökning

Ett marknadsundersökningsarbete hjälper dig att ta reda på om det finns en efterfrågan på din app. Det hjälper dig också att definiera hur du kommer att skilja den från dina konkurrenter.

Steg 3: Wireframing och prototyping

Faserna wireframe och prototyp är viktiga steg i utvecklingen av webbapplikationer. De ger dig den nödvändiga ritningen för att utveckla din app och gör att du kan samla in feedback från potentiella användare innan du börjar koda.

Prototyper bör vara detaljerade men inte överkomplicerade. De bör innehålla ett visuellt arbetsflöde som efterliknar hur din app kommer att flyta och innehålla testsektioner av kod för att testa funktionalitet och UI-element innan kodningsfasen börjar. På så sätt kan du samla in feedback från potentiella användare och spara mycket tid och pengar i utvecklingscykeln.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  • Väckapputveckling är processen att skapa en applikation som körs i en webbläsare.
  • Det är ett utmärkt sätt att leverera samma upplevelse på olika enheter utan att behöva ladda ner och installera en app.
  • Att utveckla en effektiv och ändamålsenlig webbapplikation börjar med att förstå användaren.
  • Detta innefattar att förstå problemet och att identifiera vad användarna letar efter i en lösning.

Vad du behöver veta om WordPress-utveckling

WordPress-utveckling är en specialiserad form av webbutveckling där du bygger webbplatser med hjälp av innehållshanteringssystemet. Detta inkluderar att utforma och utveckla teman, plugins och andra komponenter för en webbplats.

Oavsett om du vill bli frilansande WordPress-utvecklare eller arbeta för ett stort företag är det viktigt att behärska de tekniska detaljerna inom webbutveckling. Detta kommer att ge dig den konkurrensfördel du behöver för att lyckas i din karriär.

Kärndomäner och plugin-domäner

En av de viktigaste sakerna du kan göra som WordPress-utvecklare är att behärska grunderna i PHP och JavaScript. Dessa skriptspråk är byggstenarna i många webbplatser, inklusive WordPress. WordPress-kärnan är huvudsakligen skriven i PHP, men vissa av dess funktioner är också inkapslade i JavaScript. PHP används för att köra servern och skicka tillbaka förfrågningar i form av HTML, medan JavaScript används för interaktioner på klientsidan och plugin-interaktivitet.

Du kan använda PHP för att skapa en rad olika typer av sidor på din webbplats, från enkla formulär till komplex navigering. Du kan också använda det för att lägga till en mängd olika funktioner, till exempel anpassade posttyper, kommentarer och taxonomier.

Mallar och filer för WordPress-utveckling

WordPress använder en mängd olika mallar och filer för att bygga olika delar av webbplatsen. Dessa omfattar bland annat rubrik, sidfot och sidofältet. Sedan finns det menyer, innehållsområden och andra sidor.

Dessa element passar alla ihop som ett pussel för att skapa en färdig webbplats. Varje mall eller fil används för att skapa en specifik del av webbplatsen, och varje komponent är utformad för att vara kompatibel med alla andra komponenter.

WordPress-utveckling – få ut det mesta av dina ansträngningar

  • WordPress är ett webbprogram med öppen källkod och ett populärt val för att bygga webbplatser.
  • Det är byggt med PHP och en mängd andra kodningsspråk, inklusive HTML och CSS.
  • Anpassningar av WordPress kan delas in i två breda kategorier: visuella ändringar som underlättas av teman och funktionella ändringar som genomförs med hjälp av plugins.
  • Om du förstår dessa skillnader kan du lättare avgöra hur du ska gå tillväga när det gäller ditt eget arbete med plattformen.
Användarupplevelse (UX) och informationsarkitektur