Webbutvecklare bygger och underhåller webbplatser, programvara och appar för att hjälpa människor att kommunicera med varandra och med företag som de gör affärer med. De kan också använda sina färdigheter för att hantera marknadsföringskampanjer, kundtjänst och andra uppgifter på nätet. Det första steget i webbutvecklingen är design, vilket innebär att sätta ihop layouter, bilder, logotyper och andra estetiska funktioner för webbplatsen. Det kan också handla om att bestämma färger, typsnitt och andra element som ska användas på hela webbplatsen.

Under den här fasen kommer ditt team och kunden att utarbeta en övergripande riktning för projektet. Detta kommer att säkerställa att alla aspekter av webbplatsen är logiskt organiserade och lätta att navigera. Nästan kommer du och ditt team att sammanställa den kodning som gör att webbplatsen kan fungera enligt kundens krav. Detta kan vara så enkelt som att ändra texten på en webbsida eller så komplext som att utveckla en elektronisk affärsapplikation.

Webbutvecklare använder en mängd olika språk och tekniker för att skriva kod för webbplatser, appar och programvaror. Vanliga programmeringsspråk är Hypertext Markup Language (HTML), Cascading Style Sheets (CSS) och JavaScript. Dessa används för att skapa strukturen på en webbsida, lägga till färger och ändra typsnitt, infoga bakgrunder och ramar, styra formulär och optimera för responsiv design.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Webbapplikationsutveckling är processen att bygga applikationer som körs på Internet. Till skillnad från webbplatser, som erbjuder statiskt innehåll som artiklar, nyheter och vanliga frågor, kan webbapplikationer vara interaktiva och låta användare interagera med dem via webbläsare. Det första steget i utvecklingen av webbappar är att brainstorma idéer för att lösa användarproblem. Detta innebär att identifiera smärtpunkter på din marknad eller i din omvärld och bestämma hur dessa problem ska lösas på ett så kreativt sätt som möjligt.

När du har bestämt problemet börjar du undersöka konkurrenternas lösningar och ser hur de löser problemet. Detta kommer att hjälpa dig att skapa din egen unika lösning. Efter det skriver du ner de funktioner som du vill att din webbapplikation ska ha och de tekniska specifikationer som kommer att styra utvecklingen. Detta inkluderar din teknikstack (ramverk, databaser, arkitektur och integrationer från tredje part), wireframes som visar hur appen kommer att fungera och QA-dokumentation som beskriver alla potentiella användningsfall och förenklar testprocessen.

Du måste dessutom avgöra om din webbapp kommer att tjäna pengar. Detta är ett knepigt beslut, men det är ett beslut som bör tas upp tidigt i designfasen. Om du ska sälja din app måste du också överväga sökmotoroptimering, som gör det möjligt för organisationer att få trafik från organiska sökningar. SEO-optimerade webbplatser kan locka till sig målgrupper och öka försäljningen och kundbehovet.

Ett bra team för utveckling av webbappar kan identifiera alla dessa behov och utveckla lösningar som uppfyller dem. De kan också erbjuda de tjänster du behöver för att optimera din app för sökmotorer och bygga marknadsföringskampanjer som driver trafik.

Steg i utvecklingen av en webbapplikation

Webbapplikationsutveckling är en process som innebär att man bygger mjukvara som kan användas på olika enheter. Den omfattar både front-end och back-end utveckling. Beroende på projektets syfte och omfattning kan utvecklare välja mellan olika ramverk och tekniker som stöder utveckling av webbapplikationer. Det första steget i utvecklingen av webbapplikationer är att identifiera det problem eller behov som din app ska lösa. Detta är avgörande eftersom det kan hjälpa dig att fatta rätt beslut om funktioner och funktionalitet.

När du har identifierat problemet eller behovet ska du tänka på hur din lösning kan förbättra någons liv. Till exempel kan en webbapp för anteckningar som Evernote användas av studenter eller kontorschefer för att kategorisera anteckningar och klippa artiklar så att de är lätta att hitta senare.

Nästan ska du utforma användargränssnittet. Detta inkluderar att välja användargränssnittselement som typsnitt, färger, knappar, skärmelementens storlek och proportioner samt bilder. Det handlar också om att skapa layouter som visar hur programmet kommer att visas i ett webbläsarfönster.

Slutligt utvecklar du en prototyp av din app. Prototyper är datorgenererade skisser som visar hur appen kommer att se ut och fungera. De används ofta för testning och felsökning. När du har skapat en prototyp av din webbapp använder du den för att testa den med användare. Detta kan spara mycket tid och pengar i det långa loppet genom att identifiera problem eller förbättringsområden innan appen går live. Det kan också hjälpa dig att se vad användarna tycker om helhetsupplevelsen innan den lanseras.

Hur man kommer igång med WordPress-utveckling

WordPressutveckling är ett blomstrande karriäralternativ som kan ge dig en inkomst och ge dig friheten att arbeta på ditt eget schema. Du behöver inte ha en examen i kodning för att bli utvecklare, men du behöver expertkunskap om plattformen.

WordPress-utvecklare skriver kod för att förbättra WordPress-programvarans funktionalitet och utveckla nya produkter som plugins och teman. De har djupgående kunskaper om plattformens infrastruktur och ekosystem och kan hjälpa företag att bygga robusta WordPress-webbplatser som uppfyller deras affärsmål.

Det finns tre fokusområden för WordPress-utvecklare: kärnprogramvara, plugins och teman. Var och en av dem innefattar olika färdigheter och kräver en unik uppsättning kunskaper. Det första steget i varje arbetsflöde för WordPress-utveckling är att sätta upp en lokal miljö och versionskontroll. På så sätt kan du spåra ändringar och föra in dem på din webbplats innan de tas i drift.

När du har satt upp din lokala utvecklingsmiljö är det dags att sätta igång med det aktuella projektet. För ett mer strömlinjeformat arbetsflöde rekommenderar WP Engine att du använder en förstklassig staging-miljö för att testa och analysera dina WordPress-byggen innan du går live.En annan viktig del av varje utvecklingsarbetsflöde är att hålla din kod organiserad. Detta kan vara särskilt viktigt för stora plugins som har flera interaktionspunkter med WordPress Core-filer.

Att hålla din kod organiserad kan också minska antalet fel och göra det lättare för andra att använda ditt arbete. WordPress rekommenderar en särskild standard för att organisera PHP-mallfiler, stilark och JavaScript-källor för att se till att ditt arbete är lätt att läsa och underhålla.

Utveckling av webbapplikationer