Sommarens fritid har jag mestadels lagts på mitt nya projekt barnkammaren. Vår fyrarummare är inte speciellt stor men rummet som kommer att bli den nya barnkammaren är luftigt och rymligt med plats för säng, barnmöbler och leksaker. Till en början hade jag tänkt att jag skulle snickra alla möbler på egenhand, men insåg snart att planen hade fungerat bättre om det hade funnits ett garage att snickra i. Som det är nu skulle alla barnmöbler få tillverkas i vardagsrummet och ingen i huset hade fått någon ro. Min andra plan, eller lösning på det problemet, var att snickra barnmöbler på gården. Men solen skiner inte alltid de dagar som lusten gör sig påmind och till slut insåg jag väll att jag skulle vara tvungen att köpa in barnmöbler istället för att tillverka dem själv.

Heminredning för trivsam bostad

Det tog mig några vresiga dagar innan jag till sist satte mig framför nätet och började kolla runt bland alternativen. Eftersom att jag hade en tanke om form, färg och material så var det inte många återförsäljare som stämde överens med min idé över den perfekta barnkammaren och jag hade nästan gett upp när jag plötsligt hamnade på en hemsida precis i min smak. Certifierade material och kontrollerad färg och lack var det första som jag tittade över, därefter form och design och sist kollade jag upp priset. Allt klaffade, barnkammaren kunde, trots att det inte var min egen design och tillverkning, komma att bli så där mysig som jag hade dagdrömt om. Jag beställde en liten gungstol, en mjuk och mysig halvsoffa, en byrå i lekfulla former och en spjälsäng i vitt.

Eftersom att jag inte kunnat tillverka barnmöblerna så såg jag till att sy kuddfodral i roliga mönster och tillverkade en enkel mobil att hänga ovanför sängen. Målade en stor färggrann tavla föreställande ett lejon och ett lamm och la in en vacker gammal trasmatta som jag ärvt av min farmor. Hängde upp enkla ljusa gardiner och efter att jag hängt upp taklampa och skruvat om två vägglampor och ställt in ytterligare en golvlampa så var allt färdigt. Eftersom att det egentligen bara var barnmöbler som jag la pengar på så kostade rummet endast femtusen att inreda. Och om man tänker på alla de möbler som kommer att hålla sig fina och vara användbara år framöver så blev det ett billigt rum ändå, men framförallt en riktigt mysig barnkammare.

Barnkammarinteriör